Mexico 2008

 


Van 10 tot 25 december 2008 zijn we naar hotel Sandos Playacar Beach Resort & Spa geweest in Playa Del Carmen . Hieronder volgt een reisverslag met daarachteraan een link naar de foto`s. 

Woensdag 10 december 2008.

Een jaar is voorbij gevlogen.Na een overnachting in het Ibis hotel zijn we weer op schiphol.We moeten even wachten tot de incheckbalie open gaat. We zijn als tweede aan de beurt. Onze vlucht vertrekt om 12.15 uur word ons verteld. We gaan op ons gemakkie ontbijten en kopen daarna nog wat dingen voor in het vliegtuig. Om 12.17 uur gaan we de lucht in,het vliegtuig zit maar amper voor de helft vol maar dat vinden wij niet erg want nu hebben we ieder 2 stoelen voor ons zelf, lekker toch! Onze vlucht zal 10 uur en 38 minuten duren dit is korter als vorig jaar toen we door het slechte weer een stuk om moesten vliegen. Er word ons verteld dat we over de Bahama`s en Cuba zullen vliegen. De service aan boord van Martinair is prima net als vorig jaar ontbreekt zelfs het cognacje en de warme snack niet. Op dit moment hebben we er al meer dan 6 uur opzitten dus nog zo`n 4 uurtjes te gaan. Het gaat voorspoedig zeker als je zo ruim kan zitten. Om 16.05 uur plaatselijke tijd zijn we goed geland,het is 28 graden ,heerlijk! Op naar ons hotel. Wauw dat is mijn eerste indruk als we na een uur rijden bij het hotel aankomen. Geweldig al die lichtjes,samen met een ander stel gaan we inchecken.We worden warm onthaalt en krijgen meteen wat te drinken. Na het inchecken legt Vicky (zo heet het meisje) ons uit hoe alles gaat. We krijgen een kamer vlakbij het strand met zicht op het zwembad en deels op zee. Eerder deze week heb ik gemaild en gevraagd voor een kamer dicht bij het strand en dit is dus gelukt, op de tweede etage. Mooie kamer met balkon erg proper mooie badkamer gevulde koelkast,wat willen we nog meer. Als we iets willen weten of als er iets is kunnen we direct met Vicky bellen en zij lost het op. Na het uitpakken van de koffers frissen we ons op en gaan een hapje eten. Het was erg lekker dus dat zit voor de rest van de vakantie wel goed. We zijn moe gaan douchen en slapen.

Donderdag 11 December 2008.

Ik ben al wakker het is pas 5.00 uur (in Nederland is het nu 12.00 uur) Het is nog donker en matty slaapt nog. Er valt nog niet veel te schrijven want we hebben nog niet veel gezien van het complex. Toen we gisteren aankwamen was het donker maar alles was zo mooi verlicht. Het gaat ook deze keer zeker goedkomen. Nog effe luilakken en straks ontbijten en dan gaan we de boel verkennen.Het ontbijt was erg goed ,we gaan een een wandeling maken over het complex,het is zo perfect onderhouden,geen vuiltje op de grond mooie onderhouden tuinen zwembaden en prachtig strand met mooie blauwe zee. We besluiten te gaan wandelen buiten het complex door Playacar naar Playa Del Carmen. Onderweg zijn zo`n mooie huizen te zien en na 10 minuten lopen komen uit bij een klein winkelcentrum (recht tegenover hotel Riu Playacar) Na zo`n 45 minuten lopen zijn we op de 5th avenue(de winkelstraat van Playa del Carmen).We drinken en eten wat nacho`s bij Signor Frogs. Daarna kijken we wat winkeltjes en ook even bij een grote soort van Makro winkel (wallmart) er is vanalles te koop. We gaan met de taxi terug naar het hotel.Daar aangekomen op de kamer staat er een fruitmand en een welkomsbrief voor ons klaar. Vanavond hebben we in het Mexicaans buffet restaurant gegeten en het was heerlijk. Er zijn veel restaurants,Festival dat is een buffetrestaurant met erg veel verschillende keuze,een Mexicaans buffet restaurant,Italiaans buffet restaurant Voor bij het Riviera gedeelte is een buffet restaurant er zijn a la carte restauarants dit zijn Steakhouse,Frans restaurant Asian restaurant  en Brasiliaans restaurant , dus keuze genoeg. Straks is er een casino avond eens kijken wat dit is.

Vrijdag 12 December t/m Zondag 14 December 2008

De afgelopen 3 dagen hebben we alleen maar relaxed door gebracht door lekker uit te rusten bij het zwembad ,op het strand en heerlijke wandelingen gemaakt. Lekkere cocktails uitgeprobeerd en erg genoten van het eten o.a in het Italiaans buffet restaurant, naar de shows gekeken wat siesta`s gehouden enz. Matty voelde zich een dag niet zo fit,na een lange tijd erg hard werken en nu niets te hoeven doen kwam er bij hem de vermoeidheid uit maar nu gaat het weer prima.

Maandag 15 December 2008.

We zijn vroeg gaan ontbijten en liggen nu op het strand.De zon is warm maar met de wind die er staat is het goed uit te houden.Het is pas 8.15 uur. Er zijn flinke golven ,kijken of we ons straks staande kunnen houden. Na de lunch zijn we bij het zwembad gaan liggen half in de schaduw want de zon brand behoorlijk op je bol. Bij het zwembad werd vanalles gedaan door het animatieteam, je kan overal aan meedoen maar ze zijn zeker niet opdringerig. Van Spaanse les, Salsa les, Kookles, bingo, waterpolo tot knutselen enz enz.... Vanavond hebben we op het plein wat drankjes genuttigd er speelde een band(iedere avond zat er wat anders)We gaan niet te laat slapen want een paar dagen eerder hebben we een excursie geboekt bij een tentje in het winkelcentrum van Playacar (wat overigens veel goedkoper is dan iets boeken via de hostes van de touroperator).

Dinsdag 16 december 2008

Het is 6.15 uur en ik ben al wakker.Ik ga me op mijn gemakkie wassen en aankleden. De rugzak had ik gisteren al gepakt want vandaag staat Coba op het programma.Om 7.00 uur gaan we ontbijten en om 8.00 uur worden we opgehaald. Er zitten 2 Nederlanders in het busje Stijn en Miranda uit Breda die in een hotel iets verderop logeren. We moeten nog meer mensen ophalen en dit duurt nogal een tijdje en na al bijna 2 uur in het busje gezeten te hebben gaan we eindelijk echt opweg naar oa. de ruines van Coba.We stoppen eerst bij shop waar je vanalles kan kopen van kleden hangmatten en tequilla die we natuurlijk ook moeten proeven, poeh best heftig zo op de vroege morgen.De volgende stop is in een Maya village er wonen zo`n 30 gezinnetjes heel erg primitief,we mogen in hun "huisje" kijken en ik mocht ook mee een tortilla maken en bakken met een Maya vrouw ,was leuk om te doen. Ze hebben geen stroom en geen stromend water (op dit moment staan er nu wat zonnepanelen) Tja ik heb al vaker gezegd wij leven echt in een weelde (en veel mensen hier beseffen dat niet) en die mensen hebben niks maar zijn toch gelukkig met wat ze hebben en weten niet beter.De volgende stop is bij de tempel van Coba een mooie wandeling door een stuk jungle op goed aangelegde paden en dan kom je verschillende ruines tegen ,ook èèn waar je nog omhoog mag klimmen een flinke klim en hoogte moet ik zeggen de trede zijn hoog en ongelijk dus ik ben met handen en voeten omhoog gegaan. Het uitzicht was adembenemend maar toen ik zag hoe diep het was toen ik naar beneden moest vond ik het toch wel erg eng maarja ik kon daar niet boven blijven en ben gaan zitten en zo trede voor trede naar beneden gegaan en was blij dat ik er was.Coba was mooi zeker voor mensen die nog geen ruines bezocht hebben in Mexico en het vanuit het hotel willen doen maar voor ons was het niet de mooiste, dit komt natuurlijk omdat wij een beetje verwend zijn met wat we vorig jaar tijdens de rondreis gezien hebben.Nog even wat uitleg van de gids en dan gaan we lunchen,het was jammer dat wij de laatste groep waren en het laatste restje kregen van het eten want het was bijna koud dit was erg jammer want het plekje waar we zaten keek uit over een groot meer waar je krokodillen kon zien.De laatste stop was bij een Cenote een mooie ondergrondse waterbron,deze was dicht (die we vorig jaar zagen was boven open) het zag er erg mooi uit en het water was kraak helder.Sommige van de groep hebben een duik genomen.Toen begon de terugtocht. Al met al een aardige excursie maar voor ons niet echt een aanrader want er zijn vele mooiere dingen te zien .Om 18.30 uur komen we weer bij het hotel aan en daar is het thema van vandaag Mexico. Allerlei Mexicaanse spelletjes voor de kids een braderie en heerlijk Mexicaans eten en een Mexicaanse dansshow die erg mooi was.Moe maar voldaan gaan we slapen.


Woensdag 17 december 2008.

Het is nu 6.30 uur en ik zit op het balkon te schrijven met op de achtergrond het ruisen van de zee.Ik heb behoorlijk wat last van mijn nek en schouders ,dit komt van de klim op de ruine van Coba. Vandaag houden we een relax dagje in de zon om even bij te komen. Na het ontbijt zijn we lekker op het strand gaan liggen helemaal vooraan direct aan zee. De mooiste plekjes zijn het snelst weg maar we hebben geluk.Er zijn heel veel ligbedden dus in principe is er altijd wel een plekje alleen als je later komt kan je niet vooraan liggen. Er lopen ook verkopers rond met allerlei dingen. Ook was er bediening op het strand net als bij het zwembad,je hoefde dus zelf niet eens van je bedje af te komen om drinken te halen want alles werd bij je gebracht dus dit is volgens ons zeker regelmatig een fooi waard. Na een kleine lunch gaan we nog effe bij het zwembad liggen en om 16.15 uur wandelen we na eerst gedoucht te hebben naar Playa Del Carmen. We doen er precies 3 kwartier over op ons gemakkie. De 5th avenue vind ik persoonlijk het leukste om aan het eind van de dag begin van de avond te doen dan straalt het net iets meer gezelligheid uit met als die lampjes. Na wat winkelen en een drankje gaan we met de taxi terug naar het hotel en nog een hapje eten. Dan is de dag alweer voorbij en onze eerste week ook. 

Donderdag 18 december 2008.

Het is vroeg en ik ben alweer wakker ,de zon komt net op en de vogeltjes fluiten al vrolijk in het rond.Vandaag gaan we een dagje naar het eiland Cozumel en huren daar een auto voor een dagje om het eiland te verkennen, ik ben benieuwd. We hebben vanmorgen de Ferry genomen van 9.00 uur ,er was behoorlijk wat golfslag en ik ben dan ook goed zeeziek geweest,maar ik was niet de enige.De overtocht  duurde een half uur ,het leek veeeeeeeeeeel langer.Bij aankomst op Cozumel stond er al iemand op ons te wachten om ons naar onze gehuurde Wrangler Jeep te brengen. We krijgen een landkaartje mee maar het was heel simpel want als je het centrum uitrijd is er maar èèn weg die rond het eiland gaat en die is ongeveer 60 km. De eerste stop die we maakte was bij een Maya ruine en tijdens de wandeling moest ik nog even bijkomen van de overtocht maar na wat drinken voelde ik me snel een stuk beter.Langs de oostkust kom je langs kilometers strand vaak helemaal verlaten. De zee was wild dus er waren behoorlijk hoge golven. Af en toe kom je een strandtent tegen. De kustlijn over het hele eiland is erg mooi moet ik zeggen en er zijn mooie plekken om te snorkelen. Weer dichter naar het centrum lagen de grote cruiseschepen aangemeerd.Tjeetje wat een gevaartes zijn dat zeg. Nadat we de Jeep weer hebben afgeleverd zijn we eerst naar een farmacia geweest om pilletjes te kopen tegen zeeziekte want we moesten toch ook weer met de Ferry terug en ik had geen zin om weer ziek te worden. Deze keer ging het prima en de zee was ook veel minder wild. Er zat een Salsa bandje te spelen op het dek en de overtocht werd een waar feest , wel lachen hoor. Terug in het hotel heb ik nu toch weer last van mijn nek van het heen en weer geschud en in de Jeep., het zijn niet de comfortabelste auto`s vind ik. Na een hete douche en een uurtje liggen gaan we eten bij de Mexcicaan. Het eten was heerlijk en na een casino avondje en wat drankjes gaan we slapen.

Vrijdag 19 December 2008.

Het is 6.00 uur de vogeltjes fluiten en de zon is al op.(jullie zullen wel denken tjee wat is ze toch iedere dag vroeg op in de vakantie maar ik kon echt niet langer slapen en de zon scheen al dus was ik wakker en fit, alleen s`avonds was ik vroeger moe dus werd het bij ons geen echt nachtwerk)Matty ligt te slapen en ik ben al op het strand geweest om wat foto`s te maken van de zons opkomst . Mooi hoor !!! Vandaag doen we weer een rustig dagje en ik ben nog niet helemaal bijgekomen van de pijn in mijn nek.   We hebben een heerlijke dag doorgebracht op het strand en in de zee. Vroeg in de avond zijn we nog even naar de winkelplaza in Playacar gelopen. Overal worden kerstfeestjes gevierd voor de kids die helemaal zijn verkleed als rendieren en kerstbomen enz.. en de kerstman loopt natuurlijk ook rond,raar hoor als je hier kerstliedjes hoort "let it snow"terwijl het 30 graden is. ook al hebben we zelf niet echt iets met kerst, is het grappig om te zien. Vanavond hebben we gegeten in het Italiaans buffet restaurant. Het was wederom heerlijk.

Zaterdag 20 december 2008.

Vanmorgen om 7.30 uur ontbijt op,heerlijk al die soorten broodjes en zoete broodjes gebakken en gekookte eieren sapjes fruit en verschillend beleg enz..... zelfs iedere dag champagne als je wilt bij het ontbijt.Trouwens  heel de dag door.Daarna hebben we een taxi genomen naar Xcaret waar we aankwamen om 8.30 uur toen het net open ging. Een mooi park netjes aangelegd en erg schoon. Er is vanalles te zien en te doen. Mooie dieren prachtige vlinders en bloemen,shows strand om te snorkelen,dolfijnen (die overigens in kleine basins zaten vond ik). Snorkelen in een ondergrondse rivier was super en in de uitkijktoeren zo`n 40 meter hoog kon je de omgeving bekijken met in de verte ons hotel. Een vermoeiende maar geslaagde dag. Nu even siesta zodat we straks fit zijn voor het eten en de show van vanavond.

Zondag 21 December 2008.

Na een vermoeiend dagje Xcaret van gisteren word vandaag weer een stranddagje. De zon staat al hoog aan de hemel en er staat een lekker briesje. De zee is erg rustig dus vandaag is het prefect weer om op ons luchtbedje rond te dobberen in de zee en wat foto`s te maken in het water.Wat hebben we het goed! Wat ons opvalt dat zelfs in de korte tijd dat we hier zijn al stukjes strand wegspoelen  ondanks dat er grote zandzakken in het water liggen om de golven ook wat te breken. Als ze ze hier niet meer aan proberen te doen is er over een paar jaar ook bij dit hotel niet veel strand meer over vrees ik,dit is wel jammer want het is zo mooi hier. vanavond hebben we in het A La Carte restaurant het Steahouse gegeten,dit moet je reserveren. De steaks zijn er super lekker het is alleen jammer dat sommige tafels zo dicht op elkaar staan en de airco erg koud staat maar zoals ik al zei het eten was perfect!

Maandag 22 december 2008

Vanmorgen na het ontbijt zijn we met de taxi naar Akumal Beach geweest. Dit is een hele mooie rustige baai op een half uur rijden vanaf ons hotel. Je kan hier geweldig goed snorkelen en ziet er prachtige vissen . Er zitten ook grote zeeschildpadden. We hebben er onderwaterfoto`s van gemaakt. Op het strand zijn een aantal beachclubs waar je ligbedjes kan huren en ook kan eten. We hebben hier geluncht en daarna nog een stukje gewandeld en wat foto`s gemaakt. Bij terugkomst in het hotel hebben we even een sietsa gehouden en gedoucht. Daarna zijn we naar de grote Wallmart gegaan, er zitten er 3 op een rij waar ze vanalles verkopen. Leuk om zo te shoppen tussen de locals. We slaan allerlei kruiden in en ook wat zakken echte nacho`s. Zoals hier kennen we ze in Nederland niet. Bij terugkomst gaan we eten en kletsen we nog wat met 2 Nederlandse vrouwen die hier met zijn tweetjes op vakanties zijn. Na wat drankjes zijn we moe en gaan slapen.

Dinsdag 23 december 2008.

Er staat een harde wind vandaag (maar wel een warme). We besluiten daarom om er een dagje zwembad van te maken, net als vele andere,want de bedjes waren allemaal vroeg bezet. we hebben toch een fijn plekje.Sergio (iemand van de bediening) komt vragen wat we willen drinken en nadat hij de bestelling heeft gebracht geeft Matty hem een fooi,hij bedankt ons door een kruisje te maken.Vanavond gaan we naar Playa nog wat shoppen voor het thuisfront want morgen moeten we helaas weer naar huis. Na het douchen gaan we naar het centrum het is erg benauwd en we krijgen dan ook onze eerste en enige tropische regenbui van de vakantie van een kwartiertje,het komt er echt met bakke uit. Na onze inkopen gaan we terug en gaan we eten.Na het eten even een drankje en dan naar de mayashow (die hadden we vorig jaar ook gezien maar vonden hem zo mooi dat we die nog wel een keer wilde zien. Na afloop natuurlijk nog wat cocktails en bij terugkomst op de kamer pak ik alvast de koffers in zover als dat kan en dan gaan we slapen.

Woensdag 24 December 2008.

We gaan om 7.30 uur ontbijten ,onze laatste keer helaas. We geven het meisje dat onze tafel verzorgt een fooi en bedanken haar. Dan gaan we nog een paar uurtjes bij het zwembad van de zon genieten. Om 10.45 uur gaan we douchen en pakken de rest in,en nemen voor onderweg nog wat blikjes drinken mee die in ons koelkastje staan, deze werd iedere dag bij gevuld met sinas 7 up water spa rood pepsi en pepsi light en 2 soorten bier. Dan gaan we naar de meetingpoint waar we een golfkarretje nemen naar de receptie waar we uitchecken en nog een drankje krijgen tot dat de bus ons komt halen. Een paar van de belboys vragen of Matty Euromunten die ze als fooi gekegen hebben wil omwisselen in papieren euro`s en dat doet hij dan ook. De belboys krijgen ondertussen een glas cahmpagne aangeboden van het hotel omdat het kerst is. Om 13.00 uur worden we met de bus opgehaald en naar het vliegveld gebracht waar we na even wachten kunnen inchecken. Om 18.05 stijgen we op en het vliegtuig ziet niet vol dus hebben we weer ieder 2 stoelen en na het eten en en een borrel met koffie en een kerstkransje kijk ik nog een film en probeer te slapen wat eerst niet wil lukken ,ze komen nog een keer rond met drinken en een kerstchocolaatje en doezel ik wat (dat dacht ik tenminste) Matty vraagt heb je wat geslapen en ik zeg niet echt maar dan zegt hij het is nog 1,5 uur vliegen en dan zijn we thuis ,ik geloof het eerst niet maar het is echt waar ik heb zo`n 5 uur geslapen dus de vlucht ging snel. Om 10.18 uur landen we op Schiphol en het is er erg rustig . We hebben onze koffers al om 11.00 uur en kunnen naar buiten. Opweg naar huis. Eenmaal thuis gooi ik eerst alles uit de koffers en begin vast met wassen om zo de dag wakker proberen te blijven en we gaan ook foto`s uitzoeken. Dan om 23.00 uur naar bed.

Zaterdag 27 december.

Vandaag heb ik mijn reisverslag uitgewerkt en hebben we Jovi weer uit het pension gehaald en die ligt nu met Matty lekker op de bank. Het was een prachtige reis om nooit te vergeten en we zullen zeker nog een keer naar Mexico gaan maar eerst nog wat andere landen bezoeken als het kan.

Als je op de link hieronder klikt en daarna Mexico 2008 kom je in het fotoalbum van deze onvergetelijk vakantie.

                                    VOOR FOTO`S KLIK HIERONDER

                                       


                                               https://myalbum.com/album/PpSiU2UWHCqS